Пчелният клей, или по-широко срещан като прополис, бива смес от смоли, прашец от цветовете, и разбира се, пъпчици на растенията, която преминава през млечно-кисела ферментация в самата храносмилателна система на пчелите.

Прополисът, като натурална смес, обогатена на ензими, бива още и...

Прочети още...

Хлорела и спирулина от moe-zdrave.com

Хлорела и спирулина са пълноценни натурални храни, отглеждани в огромни сладководни езера, специално предназначени за водорасли от този тип. Тези растения са използвани още преди много години от ацтеките като източник на храна.

Те обичат топлия тропически климат, където виреят и се размножават...

Прочети още...

Спирулина в България - снимкаВодораслото "Спирулина" има специален биохимичен състав, благодарение на който може да се използва за нормализирането на физиологичните функции на човешкия организъм и за профилактика на различни болести. Полезните свойства на това уникално водорасло способстват за повишаването на нивото на хемоглобина в кръвта. За често...

Прочети още...

Торните бръмбари, известни още като скарабей, се срещат на почти всички континенти с изключение на Антрактида. Основната им храна е тор, от където идва и името им. Живеещият в Египет скарабей, е най – дългият – 2,5 сантиметра.

Бръмбарът носорог е най – едрият в света. Неговото име е Голиат...

Прочети още...

Конгони, вид антилопа, Alcepbus buselapbus, обитаваща откритите равнинни и пустинни райони на Африка. Живее на огромни стада. Храни се през деня с трева и изглежда, че се задоволява с малко вода. Когато стадото пасе се поставя "наблюдател", който е нащрек за приближаваща опасност.

Това...

Прочети още...