Маймуните ревачи са най-едрите маймуни в Новия свят. Живеят в горите от Мексико до Южна Америка и имат хватателна опашка. Всички 6 вида принадлежат към род Alouatta.
Какви са маймуните ревачи?
Ревачите са масивни набити животни с дължина на тялото до 75 cm и хватателна опашка, която при някои видове също е дълга до 75 cm. Те са най-едрите маймуни в Новия свят. Спадат към маймуните.
Къде живеят?
Срещат се в горите и по-откритите залесени места от Мексико до Южна Америка. Всичките 6 вида са от род Alouatta.
Как изглеждат?
Козината им обикновено е черна. Червеният ревач (A. seniculus) обаче е блестящо златистчервен. Лицето е голо, но с тежка брада.
Как живеят?
Ревачите живеят на семейни групи от 5 до 12 животни върху завзета територия. Групата се предвожда от стар мъжкар. Най-активни са рано сутрин и вечер. За цял ден групата изминава около 700 m по най-високите дървета, за да избира плодове за храна. Размножаването става по всяко време на годината.
- Ревачите са най-едрите маймуни в Новия свят.
- Имат хватателна опашка и живеят от Мексико до Южна Америка.
- Живеят на групи от 5 до 12 животни, предвождани от стар мъжкар.
Често задавани въпроси
Къде живеят маймуните ревачи?
В горите и по-откритите залесени места от Мексико до Южна Америка.
Колко са големи ревачите?
Дължината на тялото им е до 75 cm, а хватателната опашка при някои видове също е до 75 cm.
Как живеят ревачите?
На семейни групи от 5 до 12 животни върху собствена територия, предвождани от стар мъжкар.