Download

Съвременните производители на детски играчки се фокусират върху техните възможности за развитие. Пазарът изобилства от иновативни игри и играчки за всички възрасти. Те правят децата по-умни, развиват двигателни умения, логика, памет, мислене.

Децата трябва да играят, за да изпробват социални роли, да се запознаят с „големия свят“ в процеса на израстване. Между другото, дори бебетата животни се научават да ловуват и да си взаимодействат, докато играят! За човешкото „бебе“ в днешния бързо променящ се информационен свят е важно да получава иновативни играчки, за да се адаптира към реалностите на третото хилядолетие.

Получаването на подходящи за възрастта детски играчки навреме е ключът към доброто съзряване. Защото липсата на желаната играчка е стрес, който е запечатан завинаги в психиката на едно дете. И тогава, компенсирайки психологическите комплекси, възрастните купуват „Барби“ и колички. Но това не помага, защото играчките трябва да се появят при детето в момент, когато неговата възраст го изисква.

 

Как да изберем правилната играчка?

Нека да видим какво според психолозите си струва да се избере за дете на различни етапи от израстването му, така че да расте по -умно, да се развива, а също и да изучава социалните и професионалните роли на сложен съвременен свят. Изборът на играчки в съответствие с възрастта на детето не е лесна задача, много родители са объркани.

 

За най-малките

Появата на бебе в семейството сама по себе си е причина за придобиване на играчки, които предизвикват интерес у бебето, привличат със звук и цвят. Колкото по-разнообразен, интересен и цветен е светът около вашето бебе, толкова по-активно ще се развива мозъкът. Първите играчки развиват тактилни усещания при децата, хващащ рефлекс.

Тогава детето ще се научи да седи, да пълзи, да става - което означава да посегне към играчки, да развие двигателни умения и да изучава форми. До края на първата година от развитието си струва да започнете да развивате паметта, вниманието и когнитивните функции при бебето.