Ако някога сте разглеждали обяви за недвижими имоти и сте попадали на реклама за "луксозен дом", може би сте си помислили: "Уау, този трябва да е специален!" Но какво точно определя луксозния дом?  Дали се определя от цената, местоположението, квадратурата или от някаква магическа комбинация от всичко това?

 

Като за начало, "луксът" не е свързан само с това колко пари сте изхарчили за покупката. Той е много по-субективен и е движеща се цел в зависимост от това какво очакват купувачите от висок клас в даден район.

 

Макар че е трудно да се даде точно определение, което да обобщи тази атмосфера на богатство, луксозните жилища обикновено имат някои общи характеристики.  Така че, независимо дали искате да си купите луксозно жилище или се чудите дали можете да опишете сегашното си жилище с такива разкошни термини, ето някои общи качества, които можете да очаквате да намерите в един луксозен дом.

 

  1. Висока цена за района

 

Разбира се, "луксозната" цена зависи от това къде живеете.  Къща за милион долара в Студио Сити, Калифорния, може и да не отговаря на изискванията, но дом на подобна цена в Хемета, само на два часа път, ще бъде един от най-скъпите и луксозни имоти в града.

 

Като цяло най-ниската цена, която можете да очаквате да платите за луксозен дом, започва от 500 000 до 3 млн. лева и продължава нагоре.  Много нагоре.

 

  1. Първокласно местоположение

 

Без значение от града, щата или страната, луксозните жилища са тези с най-желаното местоположение, независимо дали са на върха на планината, точно на плажа или с изглед към искрящите светлини на града . Но тези райони непрекъснато се разширяват и развиват: Нова ивица от модерни барове и ресторанти може да превърне иначе средностатистически район в гореща точка, която привлича купувачи от висок клас.

 

  1. Изпълнен с качество

 

Строителните материали, довършителните работи, уредите и дизайнът трябва да са на по-високо ниво от това, което се счита за стандарт. Мрамор, твърда дървесина, венецианска мазилка, кристал и уреди от висок клас са станали обичайни компоненти на луксозните жилища.

 

  1. Луксозни удобства

 

Персонализирайте търсенето си, за да намерите дом, който е идеален за вас

Възможностите са стотици от киносалони Imax, до зали за игрални автомати и душове за обеззаразяване, тези домове може да включват най-изисканите удобства.

 

  1. Уединение

 

Много купувачи, особено знаменитости, които са преследвани от папараци и фенове, когато са на публични места - искат домът им да бъде истинско убежище. В този смисъл,  уединението е от първостепенно значение и може да бъде осигурено с големи дворове, високи стени и зеленина за прикритие, както и затворени входове с охрана, която да не позволява на любопитните да надничат или да вдигат шум, който може да наруши спокойствието.

 

  1. Произход

 

Това ще ви изненада. Купувачите на луксозни жилища не търсят непременно бляскави имения, но смятат, че е изключително ценно жилището им да има някаква история, или ако щете, история. Независимо дали жилището е построено от виден архитект или се намира на забележително място, стойността му се повишава, ако не е просто поредната къща в трасето.

 

В крайна сметка обаче определението за "луксозен дом" е в очите на наблюдателя.

 

Луксът е качеството на строителството, местоположението на дома, големината на имота - но той е и много личен. За някои луксът е уединение с широка гледка към града, а за други - живот на брега на океана с частен плаж. Някои определят "лукса" като интелигентен дом, напълно оборудван с всички високотехнологични джаджи, а други биха интерпретирали "лукса" като архитектурно значима модерна къща от средата на века.

 

Изводът: "Вместо автоматично да се влюбвате в дадена обява, която се гордее с този термин, съсредоточете се върху характеристиките, които искате да имате в един дом, за да намерите такъв, който ще ви хареса.