3.

Красивите, естествени вежди придават на лицето специална изразителност. Ето защо много жени днес предпочитат перманентен грим. Татуирането може да изглежда твърде грубо, създавайки впечатление за изрисувани вежди, което много от нежния пол не харесват. Съвременната процедура –  ​​микроблейдинг   ви позволява да се насладите на перфектни вежди по всяко време на деня, които трудно се различават от истинските.

Повече за процедурата по микроблейдинг и микрошейдинг, както и други козметични услуги, можете да видите на нашият сайт.

 

Какво е микроблейдинг

Това е процедура за коригиране на формата на веждите, която ви позволява да ги направите равномерни и плътни. Техниката ви позволява напълно незабелязано от другите да завършите липсващите косми.

 

Подобно на татуирането, устойчивите пигменти се инжектират в епидермиса по време на микроблейдинг, но има значителна разлика в техниката на изпълнение. Ако по време на татуирането се правят многобройни пробивания на кожата с помощта на специална машина, тогава с микроблейдинг се правят най-тънките разрези. Всяка коса се нанася със специален инструмент ръчно, това ви позволява да рисувате отделни косми и прецизно да пресъздадете естествената текстура на веждите.

 

Видове микроблейдинг

Техниките се различават по яснотата, посоката и дължината на изтеглените косми. Ако искате да имате спретнати, перфектни вежди, европейската техника ще ви свърши работа. Тя включва рисуване на косми с еднаква дължина и дебелина, разположени в една и съща посока. За почитателите на по-естествения грим са подходящи веждите, направени в ориенталска техника. Косите са нарисувани в различни посоки, могат да варират по дължина. Тези вежди са възможно най-естествени.

 

Друга модна тенденция са веждите на пудра. За да се постигне този ефект,   пигментът се оперира по време на микроблейдинг .  Резултатът е ефектът на вежди, боядисани със сенки.

 

Предимства на микроблейдинг

Тази козметична процедура става все по-популярна. Елиминира необходимостта да рисувате контура на веждите с молив всеки ден, ви позволява да останете привлекателни във всяка ситуация, дори в басейна или на плажа.

 

Татуирането, което се характеризира с почти непрекъснато запълване на зоната на веждите, не подхожда на много хора. Такива вежди се считат от мнозина за твърде груби. Микроблейдингът ви позволява да направите красив траен грим за почитателите на естествената красота.

 

Пигментът по време на процедурата се въвежда на минимална дълбочина, така че травматизацията на кожата е малка, процедурата е почти безболезнена, а възстановяването е бързо.

 

Микроблейдингът  е страхотно решение за жени, които мечтаят за естествени, добре поддържани вежди по всяко време на деня.

 

Процедурата се извършва с помощта на специален инструмент под формата на шпатула. Режещата част се състои от няколко игли, свързани заедно, което ви позволява да правите най-тънките разрези и да контролирате дълбочината на инжектиране на пигмента.

 

Специалистът ръчно очертава очертанията  на всеки   косъм.Ако сте избрали микроблейдинг по европейската техника, всички щрихи ще имат еднаква дължина и посока. При използване на ориенталска техника изтеглените косми се различават една от друга по дебелина, дължина, нюанс и посока на растеж.

 

Средната продължителност на процедурата е 1,5 часа. След процедурата има подуване в областта на интервенцията. Това явление скоро преминава от само себе си и е норма.

 

След процедурата не забравяйте да следвате препоръките на козметика. Това ще избегне усложнения и ще постигне желания резултат. Месец след първия  микроблейдинг  се свържете отново със специалист за корекция. Част от пигмента ще се отстрани от кожата естествено, така че е необходимо да се запълнят изсветлените зони с боята.

Източник: https://nsscosmetics.com/