001

Покупката на диван е една от най-важните инвестиции, които вероятно ще направите за вашия дом. В нашето ръководство ние отговаряме на всички основни въпроси, които обикновено се задават преди тази важна покупка.

Размери

Това е първият и най-важен момент. Особено ако вземете диван в малка всекидневна. Затова отговорете на един въпрос – колко място има за диван? Трябва да имате ясна представа за площта, налична за монтаж. Така че, извадете рулетка и измерете няколко пъти, за да избегнете изненади. Дължина, ширина, дълбочина, сгънат, разгънат - уверете се, че сте сигурни за максималните размери, които са възможни. Така когато отидете в магазин за мебели ще можете и по-лесно да ориентирате консултантите за това, какво точно ви е необходимо.

Формата

Вторият критерий за избор е как искате да използвате вашия диван. Определете неговата задача, тогава ще бъде по-лесно да вземете решение за формата. Ще бъде ли само за сядане или и допълнително легло? Разбира се, изборът зависи от вашите предпочитания, но преди всичко от пространството, с което разполагате.

Стил

Да преминем към естетиката. Модерен, класически или скандинавски диван е възможност да създадете уникална вселена във всекидневната. Изборът на стил е чудесен начин да определите атмосферата на вашето пространство. Но не забравяйте, че диванът трябва да е в хармония със стила на вашия хол или да контрастира с него. Например, ако вашият дом има модерна атмосфера, минималистичен модел с изчистени линии ще се впише идеално в интериора.

Тапицерия

В зависимост от декора и стила на вашия дом, можете да изберете материал и цвят на тапицерията. По правило коженият диван е необходим за дом в класически стил, докато ако търсите нещо по-ежедневно, можете да изберете диван от плат. Не забравяйте, че мебелите се износват много по-бързо, ако имате деца или домашни любимци. В този случай трябва да изберете издръжлива тапицерия в практичен цвят.

Качество

Платът за тапицерия винаги може да бъде заменен, когато се износи, но никой диван не е добра мебел, освен ако няма здрава, качествена вътрешна рамка. Ако целта ви е да си купите добър диван, започнете с рамката. За евтини модели те могат да бъдат направени от ПДЧ, пластмаса или метал, но качествен диван ще има рамка от масивно дърво, изсушена до желания процент. Това е възможно само във фабрична среда, така че изберете фабрично произведени продукти.