01

Какво по-хубаво от това всеки ден да се прибирате в дом, изпълнен с уют и красота. Има толкова много начини да постигнете това, без да се налагат скъпи и изтощителни ремонти. Знаете ли, че всяка стена вкъщи може да разказва история и да създава настроение?

Ето и няколко варианта, които смело можете да изпробвате:

  • Фототапети – фототапетите могат изцяло да променят настроението и усещането, което носи една стая. Те могат по уникален начин да ви потопят в една коренно различа обстановка и да разчупят границите на което и да е обикновено помещение. Ще ги намерите в различни големини, видове и теми – градове, абстракции, кучета – всичко, което ви хрумне.
  • Стикери за стени – идеята на стикерите е закачливо да загатват за нещо интересно и различно в дома ви. При тях отново ще срещнете огромно разнообразие от размери, идеи, цветове и теми. Със сигурност ще намерите подходящи за която и да е стена в дома ви. А ако си падате по разни вдъхновяващи мисли и цитати, също можете да ги откриете под формата на стикери.
  • Рамки за снимки. Тук не става въпрос за обикновените рамки, в които да поставите просто една снимка. Водят ги като стенни рамки или още като пана от няколко на брой рамки. Ако обичате да виждате своите спомени, тези интересни и нестандартни рамки биха били едно страхотно решение. И отново – изобилие от варианти.
  • Пана и панели. Ще се изгубите в уникалния свят на този тип изкуство, с което бихте могли да преобразите изцяло дома си.
  • Камък, дърво, тухли, паркет…и какви ли още не подръчни материали. Да, от тях също може да се създава изкуство и да се използват за декориране на стени. Можете да се доверите на някой професионалист да ви изработи нещо, или пък да се пробвате сами.
  • Фосфоресциращи светлинки. Спомняте ли си малките, светещи в тъмното, звездички? Чудесна идея за изпълнение, която например може да внесе загадъчност в един иначе тъмен и пуст коридор. А какво ще кажете за фосфоресциращи бои…?
  • Декоративни мазилки или фигури от гипсокартон. С тях можете да се развихрите и вие да казвате на майстора как точно искате да изглежда вашата стена. С този тип декорация можете да преобразите не само стените си, но и таваните.

Съществуват още безброй начини за декорация на стени, но най – важното нещо, което трябва да използвате, ако сте решили да се отървете от скуката у дома, е вашето въображение.