0011

Ето цялата текстилна палитра от материали за спално бельо.

Памук

Памукът е най-достъпният материал за спално бельо и най-разпространеният. Той е практичен, лесен за грижа материал с висока хигроскопичност.

Хубавото спално бельо от памук е дишащо и меко. От памук се произвеждат няколко вида тъкани за спално бельо.

Евтините памучни комплекти са изработени от ранфорс и груб калико. Ранфорс се различава от другите видове груб калико по силата си, тъй като тъканта има по-висока плътност на тъкане и следователно ще ви зарадва със своята издръжливост.

Характеристика на памучно бельо от перкал- тънкост, мекота и гладкост. В същото време, високата плътност, която има перкаловата тъкан, гарантира здравината и издръжливостта на комплекта. Спалното бельо от перкал е идеално дори за новородени. Но сатенът е най-популярен . Той е мек, издръжлив и има ненадминат лъскав блясък.

Коприна

Спалното бельо от естествена коприна изглежда луксозно и скъпо. Копринената тъкан е приятна на допир, а ленът от нея практически не се набръчква. Естествената коприна е може би най-изтънченият избор за подарък на любимия човек. Освен това коприненото спално бельо е полезно за здравето и също така има терморегулация. Спалното бельо от коприна няма да ви позволи да замръзнете през зимата или да прегреете през лятото.

Лен

Ленът е традиционен материал за спално бельо от векове, но днес е по-рядко срещан.

Спалното бельо е най-устойчиво на износване, което означава. Следователно закупуването на такова спално бельо е изгодна и дългосрочна покупка. Единственият му недостатък е, че има особеността да се глади трудно.

Предимствата на бельото включват факта, че спалното бельо от лен перфектно абсорбира влагата, създавайки благоприятни условия за комфортен сън. А през лятото създава приятно усещане за леко прохладна повърхност на леглото. Освен това ленът отдавна е известен със своите лечебни свойства.

Бамбук

Спалното бельо от бамбук е сравнително нов материал, но вече е придобил голяма популярност, въпреки не на най-достъпната цена.

Бамбуковата постелка е хигроскопична, дишаща и има естествени антибактериални свойства. Тя е невероятно гладка, но в същото време не се „плъзга“ като коприна и има висока якост.

Вискоза

Вискозата е изкуствено получено влакно от дървесина. На външен вид вискозата може да прилича на коприна, лен и дори на памучна тъкан - всичко зависи от метода на обработка на влакната. Вискозната тъкан е перфектно боядисана и запазва оригиналната си яркост на цвета за дълго време.