⚡ Кратък отговор
Блатният елен (Blastocerus dichotomus) е най-едрият представител на елените в Южна Америка. Той е привързан към блатисти местности и обитава блатата в централните части на континента. Височината му при плешката е около 1,1 m.
Какво е блатен елен?
Блатният елен (Blastocerus dichotomus) е най-едрият представител на елените в Южна Америка. Той е привързан към блатисти местности.
Къде живее блатният елен?
Обитава блатата в централните части на Южна Америка.
Как изглежда?
Висок е 1,1 m при плешката. През лятото козината му е богата, плътна и червеникавокестенява, а през зимата става повече кафява. Мъжките обикновено имат осем разклонения на рогата.
🧠 Запомни
- Най-едрият елен в Южна Америка.
- Живее в блата в централните части на континента.
- Козината е червеникавокестенява лете и по-кафява зимата.
- Мъжките имат рога с осем разклонения.
Често задавани въпроси
Къде живее блатният елен?
Обитава блатата в централните части на Южна Америка.
Колко е висок блатният елен?
При плешката е висок около 1,1 m.
Какъв цвят е козината на блатния елен?
Лятото е червеникавокестенява и плътна, а през зимата става повече кафява.