⚡ Кратък отговор

Блатният елен (Blastocerus dichotomus) е най-едрият представител на елените в Южна Америка. Той е привързан към блатисти местности и обитава блатата в централните части на континента. Височината му при плешката е около 1,1 m.

Какво е блатен елен?

Блатният елен (Blastocerus dichotomus) е най-едрият представител на елените в Южна Америка. Той е привързан към блатисти местности.

Къде живее блатният елен?

Обитава блатата в централните части на Южна Америка.

Как изглежда?

Висок е 1,1 m при плешката. През лятото козината му е богата, плътна и червеникавокестенява, а през зимата става повече кафява. Мъжките обикновено имат осем разклонения на рогата.

🧠 Запомни
  • Най-едрият елен в Южна Америка.
  • Живее в блата в централните части на континента.
  • Козината е червеникавокестенява лете и по-кафява зимата.
  • Мъжките имат рога с осем разклонения.

Често задавани въпроси

Къде живее блатният елен?

Обитава блатата в централните части на Южна Америка.

Колко е висок блатният елен?

При плешката е висок около 1,1 m.

Какъв цвят е козината на блатния елен?

Лятото е червеникавокестенява и плътна, а през зимата става повече кафява.