Слушалки

Важна харектеристика на слушалките за компютър е дебелината и дължината на кабела. Тук липсва определен стандарт, тъй като различните производители си позволяват абсолютна свобода при изработката на слушалките.

 

Дължината на кабела на слушалките трябва да бъде достатъчна, за да работите комфортно на компютъра си. Не трябва да се прегърбвате, докато седите пред монитора заради късия кабел на слушалките си. Кабелът не трябва да бъде и прекалено дълъг, за да не се заплете в краката или стола ви, докато слушате музика или играете игра. Това може да предизвика сериозен проблем, тъй като ако случайно изтръгнете кабела на слушалките си от жака можете да повредите не само тях, но и звуковата карта на компютъра си. Препоръките за дължината на кабела са златната среда – той не трябва да бъде с дължина над 5 метра и да не е по-къс от 1 метър. Разбира се, има и модели безжични слушалки, при които проблемът с кабела отпада, но съответно те са и доста по-скъпи от обикновените модели.

Важно е да се обърне внимание и на дебелината на кабела на сушалките за компютър. По-малката дебелина гарантира по-голяма гъвкавост, но и също по-малка издържливост на кабела, особено ако той е по-дълъг.

Ако възнамерявате да общувате по скайпа или да играете онлайн игри, микрофонът е задължително условие при закупуването на слушалки за компютъра. Има най-различни видове микрофони за слушалки:

  • микрофони, вградени в самите слушалки за компютър;
  • слушалки с подвижен микрофон – тези модели са за предпочитане, тъй като микрофонът може да се приближава и увеличава до устата на потребителя при необходимост.

Най-добрите модели слушалки за компютър по мнение на консултанти и експерти са откритите слушалки с подвижен микрофон, дъгообразна рамка с меки подложки за главата и дължина на кабела 1,8 метра.

Слушалките за компютър позволяват да слушате музика или гледате филми от компютъра си, да общувате с ваши близки и приятели във видео и аудио режим, както и да играете онлайн игри по интернет.