Робин Шарма - биография

Робин Шарма е един от най-уважаваните консултанти по организационно и лично лидерство в света. Той е основател на Sharma Leadership International, глобална консултантска фирма, чиято мисия е да помаг на организациите да изграждат служители, които са лидери без титла.

Сред клиентите му са много компании от списъка "Форчън 500", като Microsoft, IBM, GE, GedE, BP, Nike, Unilever и Kraft, а също и организации като Университета Йейл и Организацията на младите вицепрезиденти. В независимо проучване за най-добрите световни консултанти по лидерство Робин Шарма с гласуване печели второ място заедно с Джак Уелч и Руди Джулиани.

Робин е съосновател на 960vets.com - онлайн ресурс за консултации, чиято цел е да помогне на американските ветерани от войната да извършат успеха прехода от военния към цивилния живот - Робин Шарма е автор на девет бестселъра, посветени на лидерството, включително "Наръчник по величие" и "Монахът, който продаде своето ферари". Книгите му са се продали в милионен тираж на седедесет и пет езика, което го прави един от най-четените автори в света.

Заклет филантроп, Шарма помага на нуждаещите се деца да осъществят лидерския си потенциал чрез Фондацията за деца "Робин Шарма".